Otvoren natječaj za mlade za najbolji scenarij za kratki film na temu seksualnosti

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje otvorio je natječaj na kojemu poziva mlade da dostave svoje originalne scenarije na temu seksualnosti odgovornog seksualnog ponašanja i reproduktivnih prava. Na temelju najboljeg scenarije bit će snimljen kratki edukativni film u trajanju od oko 2 minute. Natječaj je otvoren do 1. veljače 2017. godine, a namijenjen je prevenstveno srednjoškolcima i srednjoškolkama.

Natječaj je dio kampanje 'Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više' koju provodi CESI – Centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje,  a cilj je putem društvenih mreža i direktnim akcijama informirati mlade i potaknuti promišljanje o pitanjima vezanim uz seksualnost, reproduktivna i seksualna prava i zdravlje.

U okviru kampanje biti će snimljeno nekoliko kratkih edukativnih filmova, a jedan od njih će biti snimljen prema scenariju koji su napisali sami mladi.

Osim snimanja filma prema njihovoj ideji, autori/autorice će dobiti nagrade.

Scenarije je potrebno poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Također pozivaju mlade da lajkaju Facebook stranicu Moja stvar moj izbor i jave im se sa svojim idejama te postanu njihovi suradnici/suradnice u kampanji.

Istraživanje koje su CESI provele počekom godine pokazalo je da srednjoškolci/ke imaju veliku želju i interes za učenjem o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju, ali da nemaju priliku za to u postojećem školskom sustavu. Stavovi mladih oko društveno osjetljivih tema kao što je hitna kontracepcija, pobačaj, pa hormonalna kontracepcija često se osnivaju na iskrivljavanju činjenica i nepotpunim informacijama.

Ako mladi prošire svoja znanja o ovoj temi, za očekivati je da će moći uživati u svojim pravima u punom opsegu i to na odgovoran i primjeren način. Žele na jednostavan način objasniti mladima što sve uključuju seksualna i reproduktivna prava te ih potaknuti da se aktivno uključe u kampanju, da promišljaju, razgovaraju i dijele sadržaj koji je usko vezan uz njihove živote i potencijalne izbore.

Više informacija o natječaju možete potražiti ovdje.

Natječaj je otvoren do 1. veljače 2017. godine.
Zadnja izmjena: 16-12-2016 @ 17:42