Otvorene prijave za stipendije za diplomske i postdiplomske programe na Central European University

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Srednjoeuropskog Sveučilišta (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018./19. 

CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata.

Otvorene prijave za kolegij ‘Feminizmi iz transnacionalne perspektive’: Strah, otpor, imaginacija

Otvoren je poziv za prijave za kolegij ‘Feminizmi iz transnacionalne perspektive’: Strah, otpor, imaginacija čija je tema potaknuta eskalacijom globalne kulture ‘hororizma’, mržnje i militarizma povezanog sa stagnacijom liberalizma i oslabljenog ‘Zapada’. Kolegij će se održati na Interuniverzitetskom Centru Dubrovnik od 21. do 25. svibnja 2018. godine. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 25. siječnja 2018. godine.

Prezasićenost suvremenim strahom pojavila se kako bi zamaskirala destruktivne posljedice kasnog kapitalizma te kako bi se olakšao državni nadzor nad građanima/kama. Ova pojava nije novost: zastrašivanje, strahopoštovanje i podređenost su društveno političke strategije koje su se stoljećima kultivirale kako bi održale društveno-političke hijerarhije, vjersku poslušnost i reproduktivnu heteronormativnost te održali osjećaj nemoći, ovisnosti i poslušnosti kod potlačenih društvenih skupina.

Poziv na izlaganje: izložba STRAP-TEASE

Lezbična četrt poziva vas da izložite svoj umjetnički rad na grupnoj izložbi u sklopu festivala koji se će održati od 27. siječnja do 3. veljače 2018. u Ljubljani.

Koncept izložbe je STRAP-TEASE, što je kovanica riječi striptiz i strap-on.

Natječaj za rezidenciju: Rekvijem za propalu državu

Centar za suvremenu umjetnost HALLE 14 u Leipzigu raspisao je natječaj za rezidenciju na temu Rekvijem za propalu državu, koja će se odvijati u sklopu istoimenog projekta posvećenog i danas prisutnim posljedicama sistema u Njemačkoj Demokratskoj Republici (DDR-u).

Prijave za European Press Prize 2018.

Europska novinarska nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije, a svaka iznosi 10.000 eura. Žiri ima mogućnost dodijeliti i posebnu nagradu za iznimno dostignuće. Nominirani radovi bit će objavljeni na internetskim stranicama Europske novinarske nagrade (European Press Prize).

Natječaj za izlaganje na 34. Salonu mladih

Organizacijski odbor u sastavu: Josip Zanki, Tomislav Buntak, Fedor Vučemilović, Ida Blažičko, Melinda Šefčić, Monika Meglić, Stipan Tadić raspisuje natječaj za izlaganje na 34. SALONU MLADIH prema koncepciji Mirne Rul “PANOPTIKON“ Dom hrvatskih likovnih umjetnika (Galerija Bačva, Galerija PM, Galerija Prsten).

Otvorene prijave za SozialMarie nagradu za društveno inovativne projekte

Otvorene su prijave za dodjelu nagrada ’SozialMarie 2018’ za društveno inovativne projekte. Riječ je o nagradama koje se po 18. put dodjeljuju projektima koji dizajniraju i implementiraju društveno inovativna rješenja drušvenih izazova. Natječaj je otvoren do 23. siječnja 2018. godine.

SozialMarie svake godine nagrađuje 15 izvanrednih društveno inovativnih projekata. Nagrada se dodjeljuje u Austriji, a njezina je važnost prepoznata i u zemljama poput Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Poljske i Hrvatske.

Poziv za zbornik 'Ekofeminizam: Između zelenih i ženskih studija'

Uredništvo zbornika radnog naslova 'Ekofeminizam: Između zelenih i ženskih studija' objavilo je poziv kojemu je cilj okupiti ideje, stavove, promišljanja i istraživanja na temu ekofeminizma u Hrvatskoj, ali i u regionalnom i međunarodnom kontekstu. Rok za prijavu sažetaka je 15. prosinca 2017. godine, a rok za prijavu radova je 1. veljače 2018. godine.

Forma je prilično slobodna, pa Vas pozivamo da se izrazite pisanom riječi (znanstveni i stručni radovi, eseji, prikazi, intervjui, obavijesti, kritike, recenzije, polemike itd.), likovnim ostvarenjem (crtež, slika, strip itd.), fotografijom ili multimedijskim ostvarenjem.

Kinoklubova radionica kratke putopisne forme

Kinoklub Zagreb pokreće novu naprednu Radionicu kratke putopisne forme.

Pozivaju se autori koji svoje putešestvije žele konceptualno razraditi i audio-vizualno realizirati da se na ovu radionicu prijave s putopisnim predloškom do 07. studenog 2017. Radionica je napredna i besplatna za članove Kinokluba Zagreb, a mentor radionice je putnik i filmaš Vjeran Vukašinović.

Natječaj za dodjelu stipendije djevojci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Soroptimist International je dobrotvorna organizacija koja diljem svijeta okuplja žene raznolikih zanimanja, organizirane u mjesne klubove, sa zajedničkim ciljem pomoći ženama i djeci u stjecanju obrazovanja čime im se pruža više mogućnosti za razvijanjem vještina i vlastitih potencijala u svrhu povećanja kvalitete vlastitog života i života zajednice.

Zagrebački ogranak organizacije otvara natječaj za dodjelu financijske potpore u svrhu školovanja djevojci bez odgovarajuće roditeljske skrbi za akademsku godinu 2017./2018. za studij na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike.

Javni poziv za predlaganje kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Temeljem Odluke o osnivanju Savjeta za mlade i Kriterija za članstvo u Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske, postupak kandidiranja te način izbora za članove i zamjenike članova Savjeta za mlade iz reda udruga mladih i za mlade, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske iz reda udruga mladih i za mlade.

Subscribe to this RSS feed