Prijavite se na potporu putovanja Europom koju dodjeljuje Schwarzkopf Foundation

Želite putovati Europom kako bi upoznali nove ljude i bolje ih razumjeli? Imate između 17 i 27 godina i tražite način da stavite put pod noge? Do 19. ožujka prijavite se na Potporu putovanja koju organizira Schwarzkopf Foundation i osigurajte si nezaboravno iskustvo proputovanja Europom.

Dodjelom potpore za putovanje Schwarzkopf Foundation želi privući mlade koji su zainteresirani za istraživanje Europe. Vaše putovanje trebalo bi biti motivirano željom za istraživanjem Europe te željom da osobno dokumentirate svoje iskustvo putovanja. Prijaviti se mogu svi državljani i državljanke jedne od 47 europskih zemalja, u dobi od 17 do 27 godina, bez obzira na svoje pozadinske priče.

Poziv za prijavu: Kreativni kritički laboratorij - Feminističke teorije i prakse

Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu realizirat će tijekom ožujka 2017. godine obrazovni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse. Prijaviti se mogu studenti_ce preddiplomskih i diplomskih studija umjetničkih akademija i studija humanistike Sveučilišta u Zagrebu, a prijave su otvorene do 1. ožujka 2017. godine.

U okviru modula analizirat će se se i podučavati nosivi tematski sadržaji, epistemološki dosezi i spoznajne ‘intervencije’ feminističkih teorija u suvremena teorijska promišljanja, posebice ona o statusu roda unutar različitih polja suvremenog iskustva, znanstvenih modusa i kulturnih praksi kao i procesa performativnih mapiranja i kritičke imaginacije.

Nagradni natječaj za izradu prvomajskog plakata

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sekcija mladih SSSH raspisali su natječaj za izradu prvomajskog plakata s temom 'Hrvatska zadovoljnih ljudi - moja vizija socijalno pravednog društva'. Rok za prijavu radova je 10. travnja 2017. godine.

Kako ističu, ovom se akcijom ponajprije žele obratiti mladima te ih potaknuti na razmišljanje o važnosti Međunarodnog praznika rada, kojim se obilježava višestoljetna borba radnika i njihovih sindikata za radnička prava i interese, te ujedno slavi pravo radnika na zajedničku, organiziranu borbu za pravednije i odgovornije društvo.

Slavimo svoje raznolikosti: Regionalni natječaj za osobnu priču za trans, inter i rodno varijantne osobe

Ako si trans, inter ili rodno varijantna osoba iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske, i želiš podijeliti svoju priču i na taj način dati svoj doprinos vidljivosti trans, inter i rodno varijantnih osoba u našoj regiji - evo prave prilike za to! Queer Montenegro prikuplja priče TIRV osoba iz regije koje planira skupiti u jednu divnu knjižicu. Sve što trebaš napraviti je napisati svoju priču i prijaviti je do 25. veljače.

Evo i nekoliko tema koje možeš imati na umu prilikom pisanja:

Animafest i MSU raspisali natječaj za medijsku fasadu

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti (MSU) raspisao je otvoreni poziv za site-specific radove koji će se uoči i tijekom ovogodišnjeg Animafesta, od 23. svibnja do 10. lipnja, prikazivati na medijskoj fasadi zagrebačkog muzeja. Natječaj je otvoren do 22. ožujka 2017. godine.

Riječ je o nastavku uspješne suradnje Animafesta i MSU-a, u okviru koje se od 2012. na natječaju odabiru trokanalni site-specific animirani radovi u trajanju do deset minuta, za program Animation goes MSU.

Otvoren poziv za sudjelovanje u edukativnom programu za izvedbene umjetnosti

Otvorene su prijave za PAP Performing arts program, edukativni program za izvedbene umjetnosti pri Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu u sezoni 2016/2017. U sklopu programa bit će održan program Fizičkog kazališta, program Glasa i tijela, program Company class te program Razgibaj me nježno. Prijave traju do kraja listopada, a prvi probni sat je besplatan.

Fizičko kazalište, voditelj: Žak Valenta

Piši, Bona!

Bona je nova feministička platforma u BiH i ti možeš biti nje. Bona se sastoji se od štampanog tromjesečnika u kojem će se objavljivati feministička teorija i umjetnički radovi, te web stranice gdje će se bilježiti osobna iskustva i pisati kritike medijskog sadržaja i političkih događanja.

"Cilj nam je stvoriti prostor u kojem bi nova generacija feministkinja mogla (re)definisati feministički diskurs u regionu, raskrinkavati strukture opresije i objelodaniti kolektivnu prirodu naših svakodnevnih borbi. Želimo graditi solidarnost i boriti se protiv opće depolitizacije feminizma. Samokritika će biti ključni dio naše misije: preispitivanje samih sebe, koliko i dominantnih diskursa na polju političke ekonomije, feminizma i queer teorije. Tekstovi u Boni neće biti isključivo akademski, već autorkama želimo dati priliku da se izraze u formama koje su im najprisnije - od formalnih, ličnih i fotoeseja, preko istraživačkog novinarstva, do kritike, proze, poezije i vizuelne umjetnosti. Želimo ohrabriti nove načine feminističkog razmišljanja i izražavanja, podići nivo feminističkog diskursa u BiH, ali i preispitati ulogu samog feminizma u održavanju i osnaživanju postojećih struktura moći.", stoji u pozivu.

Volontiraj i s timom K-Zone aktiviraj zajednicu!

Želiš sudjelovati u radu udruge K-Zona i u kampanji ‘Moje mjesto u zajednici’,  proširiti svoje znanje i djelovanje kroz društveni aktivizam te doprinjeti stvaranju bolje lokalne zajednice? Pozivamo te da budeš volonter/ka na javnim akcijama koje planiramo u rujnu i listopadu.


Prva prilika već je ovog četvrtka, 29. rujna!

Volontiraj na 10. Vox Feminae Festivalu!

Želiš biti dio jubilarnog 10. Vox Feminae Festivala? Super! Pripreme su u punom jeku, no da bi sve na vrijeme stiglie pripremiti, treba nam tvoja pomoć!

Pred sam početak festivala distribuiramo promo materijale i rješavamo logističke zavrzlame, a od 8. do 16. 10. zajedno stvaramo festivalsku atmosferu. Volontiraj na info štandu, asistiraj voditeljicama zanimljivih radionica, uredi s nama prostore, isprobaj mikrofone, najavi filmove...

Otvoren natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku

 

Otvoren je natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku u sklopu umjetničke sezone 2017.

Pozivaju se kustosi/ce, umjetničke organizacije, vizualni, likovni, multimedijalni umjetnici i umjetnice kao i glazbenici/e / fotografi/kinje, dizajneri i dizajnerice da pošalju svoje prijedloge / prijave za samostalna ili skupna izlaganja.

Poziv za sudjelovanje u radnoj grupi projekta "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu"

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID, u suradnji s partnerskim organizacijama K-zona, LORI i Zora, poziva zainteresirane da podnesu ponudu za usluge sudjelovanja u sastancima radne grupe (ukupno pet sastanaka u Zagrebu).

Radna grupa kao cilj ima izradu programskih dokumenata – smjernice za poboljšanje kolektivnih ugovora u kontekstu suzbijanja diskriminacije LGBTI osoba i ključnih segmenata te preporuka o sadržaju Indikatora za LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu.

Subscribe to this RSS feed