Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Kreativne radionice 6. artOmat-a!

Kreativne radionice 6. artOmat-a! Radionica "Paperwork"

Šesto izdanje artOmat-a održava se od 16. do 23. prosinca 2015. u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Osim umjetnika, dizajnera i kreativaca koji izlažu svoje radove u okviru sajma, artOmat pokazuje raznovrstan popratni program u kojem mogu jednako sudjelovati i djeca i odrasli. Svakodnevno u okviru edukativnog programa održavaju se razne kreativne radionice te predavanja. Radionice vode umjetnici i dizajneri, a na njima posjetitelji mogu naučiti nove stvaralačke tehnike te tako sami izraditi božićni poklon.

Ove godine u rasporedu je više od 10 kreativnih radionica u trajanju od 17. do 23. prosinca u Klubu HDLU. Edukativni program započinje s radionicom ''Učiniti proizvod vidljivim'', koju će voditi grafički dizajner Filip Cvitić, a na kojoj polaznici mogu naučiti kako na jasan način vizualno komunicirati ideje svojih proizvoda ili usluga.

Marija Gradečak na radionici "Proizvodnja i dizajn" prikazat će razvojni proces dizajna u tvornici Regeneracija. Za vikend je na rasporedu radionica ''Nastavi crtež'' koju će voditi umjetnica Irena Vasilj, a na kojoj će polaznici na velikom formatu papira, prethodno ispunjenom jednom neprekidnom linijom, tražiti razne oblike koji potom uzimaju kao polaznu točku u daljnjem radu.


Nastaviti crtež

Na radionici stripa umjetnik Luka Čačić upoznat će polaznike s principima Comic Strip što doslovno znači komična traka, tj. sa stripom kao nizom narativnih prizora. Na rasporedu je i odlična radionica ''Papirnati inženjering'' na kojoj će polaznici naučiti kako svakodnevni predmet pretvoriti iz dvodimenzionalnog crteža u trodimenzionalni papirnati objekt. Za sve ljubitelje japanske kulture na rasporedu je radionica ''Suminagashi'', voditelja Dejana Kljuna, koji će upoznati polaznike s drevnom japanskom tehnikom monotipije, uz pomoć koje će stvarati unikatne grafičke otiske

Bazirajući se na slikovnici za djecu Lija lijepo pjeva, voditelja Ivana Tudeka polaznici mogu naučiti kako napraviti nastavak basne. Na radionici Udruge Ozana naučit će tehniku mokrog i suhog filcanja vune, dok će modni dizajner Kruno Jendrijev na predavanju ''Poznaješ li svoje traperice?'' uvest nas u povijesnu priču o trapericama, proizvodnju te njihov suvremeni redizajn.

U sklopu edukativnog programa na predavanju ''Tvornica dobrih proizvoda'' predstaviti će se rezultati prve faze projekta koji se realizira u organizaciji udruge Dobra priča i u suradnji s Udrugom za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima te sa Studijem dizajna. Posjetiteljima će biti prezentirani ciljevi projekta, no istovremeno to je i pozivno predavanje svim mladim umjetnicima i dizajnerima koje žele razvijati socijalno-poduzetničke projekte te biti uključeni u daljnju realizaciju projekta.

Ove godine u suradnji s međunarodnim festivalom fotografije Organ Vida održat će se radionica ''Fotograma'', a vodit će je Snježana Josipović. Na toj radionici polaznici će naučiti osnove fotografije, ali i kako oblikovati Fotogram, tj. fotografsku sliku nastalu bez upotrebe foto aparata.

Umjetnica Marija Lopac na radionici ''Izrada marioneta'' pokazat će kako izrađivati marionete u francuskom stilu bez konca. Za sam kraj artOmat-a preostaje nam radionica Nataše Vuković ''Eko čestitke od recikliranog materijala'' gdje će polaznici imati priliku izraditi unikatnu čestitku kombinirajući stare materijale koje mogu reciklirati te istu čestitku samo dan poslije nekome pokloniti.

Sve radionice su besplatne, a više informacija o točnom datumu, trajanju i opisu radionica možete pronaći ovdje.

Zadnja izmjena: 21-12-2015 @ 11:54