Izložba plakata Ženskih studija

Centar za ženske studije već dvadeset tri godine provodi obrazovni program Ženskih studija te svake godine putem plakata novim polaznicama upućuje poziv za sudjelovanje.

Distribucijom plakata u javnom prostoru tako se i šira javnost upoznaje sa ženskostudijskim temama, a poruke koje plakati pronose o ženama, rodu, moći i drugim feminističkim poljima interesa na taj način opstaju kao sveprisutan vid ne samo oglašavanja već i kao način prenošenja vrijednosti. Putem vizualne komunikacije, plakata Ženskih studija, brojne umjetnice i dizajnerice oblikovale su poruke koje su bile snažne i lako se pamtile te bile prepoznatljiv izričaj o doprinosima ženskoj kulturi i ženskim znanjima osobito među mlađom publikom.

Kako bismo publiku podsjetile na važnost spomenutih doprinosa, Centar za ženske studije vas u utorak, 12.12. u 18h poziva na izložbu plakata Ženskih studija koji su nastali u razdoblju od 1995. godine do danas te na razgovor s Vesnom Pavlaković i Sanjom Bachrach Krištofić, dvjema od mnogih autorica plakata Ženskih studija. Razgovor će voditi Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije.

Zadnja izmjena: 06-12-2017 @ 14:47