Razbijanje mitova: Lgbtiq+ Tko? Što?

U petak, 15. rujna u 11:30h u Gradskoj knjižnici Đurđevac održat će se predavanje i radionica pod nazivom 'Razbijanje mitova: LGBTIQ+ – Tko? Što?' kojom će se pokušati dati uvid u osnovnu terminologiju LGBTIQ+ pokreta, povijesti LGBTIQ+ osoba te njihovih prava.

Voditeljica predavanja i radionice Marita Šupe, ujedno i aktivistkinja za prava LGBTIQ+ osoba i osoba s invaliditetom, u suradnji s Gradskom knjižnicom Đurđevac i Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva organizira prvo predavanje u ciklusu predavanja i radionica o LGBTIQ+ osobama namijenjenoj prvenstveno učenicama/ima srednjih škola, ali i radoznalima koje/i žele znati više o toj tematici.

Cilj predavanja i radionica je edukacija o LGBTIQ+ osobama i njihovim potrebama, osvješćivanje o postojanju LGBTIQ+ osoba u hrvatskom društvu te radu na sebi u postajanju odličnom/im saveznicom/kom LGBTIQ+ osobama. Na radioničkom dijelu prisutne/i moći će u radu s voditeljicom preispitivati vlastita mišljenja i moguće ukorijenjene predrasude o LGBTIQ+ osobama, a isto tako moći će se postavljati i pitanja.

Više informacija dostupno je na službenom Facebook događaju.
Zadnja izmjena: 11-09-2017 @ 16:50