Prosvjed 'Od mjere do barijere - Mladi vrijede više'

Za većinu mladih u Hrvatskoj dobivanje posla i prave plaće po završetku obrazovanja postalo je samo san. Umjesto toga, osuđeni su na mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa (SOR), nakon koje nemaju nikakve garancije da će ih poslodavac zaposliti, niti da će ta 'osposobljenost' imati kakvu vrijednost na burzi rada, na kojoj se sad traže samo - SOR-ovci.

Inicijativa Vrijedim više (koju su pokenuli Mreža mladih Hrvatske, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata) poziva vas da u petak, 15. rujna u 17:30 na Markovom trgu u Zagrebu pošaljete poruku da mladi vrijede više od toga.

"Da sustav potpore zapošljavanju mora biti bolji od ovog trenutnog koji nas svodi na zamjenjivu besplatnu radnu snagu za poslodavce, i da zatražimo povratak sustavu pripravništva u kojem je garancija zapošljavanja logičan nastavak plaćenog osposobljavanja!

Pozivamo zato sve koji na su na SOR-u ili su ga već odradili, one koje izlazak na tržište rada tek čeka, one kojima to što nemaju uvjete za SOR otežava pronalazak posla i/ili polaganje stručnih i majstorskih ispita i sve one koji su se ikad našli u poziciji da osjećaju da vrijede više i sve one koji misle da mladi moraju u Hrvatskoj vidjeti svoju budućnost da se pridruže na prosvjedu."

Više o Vrijedim više i SOR-u pronađite ovdje.

Zadnja izmjena: 06-09-2017 @ 12:14