DENDROTAKTILIA - Prijeti li smrt stablima koprivničkog gradskog parka?

U subotu, 2. rujna, u 20 sati u koprivničkoj sinagogi udruga Pod galgama predstavit će multimedijalni projekt pod nazivom DENDROTAKTILIA. Instalacija obuhvaća fotografije i video rad Bojana Koštića, dok je glazbu za video napisao Ivan Grobenski. U ovom radu umjetnici kroz fotografski medij žele sačuvati memoriju na stabla kojima prijeti moguća smrt uslijed rekonstrukcije koprivničkog gradskog parka.

Projekt je izrastao iz prethodne dvije serije fotografija Bojana Koštića, od kojih je jedna osvojila nagradu žirija na Mediapitch natječaju Budi IN... Budi GREEN, a drugu je predstavio na samostalnoj izložbi pod nazivom Shinrin-yoku u KKC Pixel-u.

Video DENDROTAKTILIA vizualna je meditacija te poetični esej o važnosti i dobrobiti šuma za svakog čovjeka te kroz eksperiment portretira šume podravskog kraja.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se praznina i smiraj šume smjestiti u prazninu stare koprivničke sinagoge te hoće li Grad Koprivnica, koji je ujedno i sufinancijer projekta, uvidjeti problematičnost ove teme.

Zadnja izmjena: 31-08-2017 @ 13:04