Prosvjed: Antifašizam je moj izbor

Inicijativa "Antifašizam je moj izbor" u ponedjeljak, 28. kolovoza, u 19 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu organizira prosvjedni skup uoči sjednice Skupštine Grada Zagreba na kojoj će se glasati o izmjeni imena Trga maršala Tita.

U prigodnom kulturnom programu sudjelovat će brojni umjetnici, a neki od najavljenih govornica i govornika na prosvjedu su aktivistkinja Sandra Benčić, psihologinja Mirjana Krizmanić, redatelj Ivica Buljan i student Jakov Kolak.

Organizatori prosvjeda, organizacije civilnog društva, političke stranke i pojedinci, u svom pozivu navode:

Zagreb je nepokoreni grad, a takav će i ostati unatoč pokušajima revizije prošlosti od strane ekstremne desnice koja uz potporu aktualnog gradonačelnika nastoji izbrisati antifašističko naslijeđe promjenama imena ulica i trgova umjesto da se bavi stvarnim problemima građana i građanki Zagreba. Vrijeme je da  još jednom glasno kažemo da je Hrvatska u svoj Ustav upisala antifašizam kao temelj svoje državnosti, ali i da je antifašizam vrijednost koja ne treba biti propisana već življena. Dok se suočavamo sa sve većom nezaposlenosti, siromaštvom i iseljavanjem mladih, trebamo nametnuti bitne teme za ovo društvo, ali se i odlučno suprotstaviti reviziji prošlosti, 'alternativnim činjenicama' i veličanju ustaštva.

 

 

Zadnja izmjena: 27-08-2017 @ 12:00