Pravo na plažu! - Međunarodni dan mladih

U nedjelju, 13. kolovoza od 17 do 23 sata povodom Međunarodnog dana mladih na plaži Duilovo u Splitu održat će se 'Pravo na plažu!', kulturno događanje u sklopu kojega će se dijeliti platnene torbe s ključnim odredbama iz Pravilnika o upravljanju pomorskim dobrom (a koje se odnose na kocesije i koncesijska odobrenja), koje će poslužiti kao trajni 'šalabahter' za situacije kad vas netko tjera s plaže ili vam korištenje iste uvjetuje konzumiranjem komercijalne usluge.

Plaže su javno dobro. Pristup i korištenje plaže moraju biti slobodni za sve. Konzumiranje komercijalnih sadržaja ne smije biti uvjet pristupa plažama. Koncesije i koncesijska odobrenja moraju biti uređeni na način da se ljudima ne ometa slobodan pristup plažama.

Događanje organiziraju Queeranarchive, Bitcherin i Info zona, s ciljem ukazivanja na sve češću zloupotrebu koncesija i koncesijskih odobrenja kao i potrebu ljudi da se izbore za slobodno korištenje plaža.

Za glazbeni program zadužena je ekipa iz Radio Esplendor a bit će organiziran i polusatni Punk Rock Aerobic kojeg vodi Melanie Bernier (SAD). 

Slobodno ponesite rekvizite za uživanje u moru i uz more a svi oni/e koji/e bi se priključili prigodnim programom, mogu se javiti organizatorima.

Više informacija o događanju potražite na Facebook stranici eventa.
Zadnja izmjena: 04-08-2017 @ 15:26