ŠUŠUR! Festival od riči: Među ženama

U nedjelju i ponedjeljak, 6. i 7. kolovoza u Korčuli će se na Pjaci ispred crkve Sv. Marka u sklopu ŠUŠUR! Festivala od riči održati razne književne tribine i radionice koje ove godine u fokus stavljaju žene. Budući da je književnost ženskog roda, ŠUŠUR! Festival od riči će ove godine u goste pozvati regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. Šestog i sedmog kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti.

Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog ljeta, barem za vrijeme ŠUŠUR! Festivala od riči, jezičac vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nježnijeg spola. O Ženama Stijenama raspravljat će se na književnim tribinama; svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik.

Program

Nedjelja, 6. kolovoz

Radionica za djecu “Žene stijene”
Pjaca ispred crkve Sv. Petra, 18 h

MEĐU žeNAMA
Pjaca ispred crkve Sv. Marka, 21 h
Sudjeluju: Olja Savičević Ivančević HR, Tanja Šljivar BiH/RS, Sven Popović HR

Ponedjeljak, 7. kolovoz

MEĐU žeNAMA
Pjaca ispred crkve Sv. Marka, 21 h
Sudjeluju: Vedrana Rudan HR, Boris Miljković RS, Lamija Begagić BiH

Fešta, Ljetno Kino, 23h, DJ Evox RS

U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan /HR/ i Olja Savičević Ivančević /HR/ će pričati o svojim heroinama, Lamija Begagić /BiH/ i Tanja Šljivar /BiH, RS/ raspravljat će o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković /RS/ i Sven Popović /HR/ će reći što misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu. Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinut će se rodno izbalansirani moderatorski duo u sastavu Mima Simić i Dinko Kreho.

Druženje s književnicima nastavit će se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu u ponedjeljak nakon službenog programa gdje će se za glazbeni program pobrinuti DJ Ewox /RS/, poznati obožavatelj žena.

U nedjelju, šestog kolovoza, dječja radionica radnog naziva 'Žene stijene', u suradnji s portalom djeca.hr s početkom u 18 sati će ispred crkve Sv Petra zabaviti i educirati mališane, čije ćete rukotvorine susretati danima kasnije po korčulanskim štradama i pjacama.

Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane/ke i njihove goste organizirajući ŠUŠUR! Festival od riči koji polako ulazi u tkivo grada i svakog kolovoza podjednako zabavi i educira svoju publiku. Iza scene Festivala stoji 5 žena prijateljica s međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju.

Više informacija o festivalu možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 26-07-2017 @ 16:33