Predstavljanje Inicijative za feministički Filozofski

U utorak, 18. srpnja u 20:30 sati u zagrebačkom klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) u sklopu Turbine - Turbo tribine održat će se tribina i predstavljanje Inicijative za feministički Filozofski. Na tribini će govoriti Marija Dejanović, Katarina Poljak i Petra Kurtović. Moderator tribine je Tomislav Čanković. Ulaz se ne naplaćuje. 

Novonastala Inicijativa za feministički Filozofski dolazi u Močvaru s ciljem predstavljanja njihovih temelja, strukture, metodologije rada, ali i važnosti i učinkovitosti ovakvog oblika studentske inicijative na ovim prostorima, pogotovo kada je riječ o približavanju suvremene feminističke problematike široj skupini ljudi, odnosno oblikovanju javnog mišljenja mladih i ostalih dobnih skupina.

Na Sveučilištu u Zagrebu kronično nedostaju rodne/feminističke teme, a tamo gdje se one u određenoj mjeri i pojavljuju, radi se o pojedinačnim kolegijima ili, češće, jedinicama unutar pojedinih kolegija. Prva studentska feministička udruga na FFZG – Inicijativa za feministički Filozofski osnovana je u želji da se fragmentirano znanje usustavi i učini dostupnijim širem broju studentica, studenata i zainteresirane javnosti.

U planu je niz predavanja, tribina i radionica s početkom od sljedećeg semestra.

Na predstavljanju će izlagati:

 

Marija Dejanović (predsjednica) – o udruzi, razlozima osnivanja i planovima za budućnost;

Katarina Poljak (članica predsjedništva) – o širem društvenom kontekstu unutar kojeg funkcioniramo, a koji ukazuju na potrebu za jednom ovakvom studentskom inicijativom;

Petra Kurtović (članica) – o stanju na Filozofskom fakultetu u zadnjih godinu dana te o tijeku i rezultatima dosadašnje studentske borbe.

Pridružite se ako ste umjetnik/ca, znanstvenik/ca, aktivist/kinja ili član/ica neke udruge i želite svoj rad predstaviti studentskoj populaciji, želite prezentirati neku temu o kojoj smatrate da se premalo govori među studentskom populacijom, ili želite na neki način sudjelovati u radu Inicijative za feministički Filozofski, ali niste još odlučile/i kako.

Osim pukog predstavljanja organizacijske strukture i djelovanja Inicijative, koja će sama po sebi biti uvod, ali i poticaj za daljnju raspravu, bit će riječi i o samom feminizmu danas, odnosno njegovim mogućnostima, ograničenjima, oblicima i potrebama u današnjem društvu.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa.
Zadnja izmjena: 12-07-2017 @ 12:30