Zatvaranje treće sezone Kratkih slika: Kino pod zvijezdama uz Tinderstickse

U četvrtak, 29. lipnja u 21:30 u dvorištu Studentskog centra u Zagrebu projekcijom filma Sićušna tijela: Intimni svijet F. Percyja Smitha i pratećom minimalističkom glazbom Tindersticksa zatvorit će se treća sezona Kratkih slika (2016./2017.). Ulaz na projekciju je besplatan, a u slučaju kiše projekcija se seli u MM centar.

Poetski glazbeni film Sićušna tijela: Intimni svijet F. Percyja Smitha (Minute Bodies: The Intimate World Of F. Percy Smith) posvećen je istoimenom britanskom prirodoslovcu i izumitelju te njegovim pionirskim znanstvenim filmovima u kojima je otkrivao tajne svijeta prirode. U režiji pjevača i vođe benda Tindersticks, Stuarta Staplesa, uz originalnu glazbu koju su Tindersticksi snimili uz Smithove snimke s početka 20. stoljeća, nastao je impresivan i meditativan film koji naglašava ljepotu Smithova djela i njegovu eksperimentalnu privlačnost. Razvijajući različite snimateljske i fotografske tehnike Smith je želio rasvijetliti neviđene prirodne procese.

Ovom projekcijom završavamo treću sezonu Kratkih slika (2016./2017.) u kojoj smo kroz 4 programske cjeline, prikazali 90 filmova i trudili se upoznati vas s novim inovativnim trendovima u kinematografiji, kao i podsjetiti na zaboravljene filmske klasike. Sićušna tijela prikazujemo u sklopu programske cjeline Iz Kratke baze 25 FPS-a posvećene suvremenom kratkom filmu.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 26-06-2017 @ 15:24