Kurdsko pitanje i uloga kurdskih žena u borbi protiv ISIL-a

U petak, 30. lipnja, u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb), u 19.30 sati održat će se predavanje novinara Aydina Derea, u organizaciji CROSOLa – Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske. 

Aydin Dere je novinar kurdskog porijekla sa prebivalištem u Švicarskoj. Rođen je 1961. godine u većinski kurdskom dijelu Turske. U Genevi je osnovao udrugu koja se bavi problematikom Kurda, te piše za nekoliko novina i često se pojavljuje na televiziji u emisijama koje se bave ovom temom. Organizator je brojnih seminara, piše blogove i članke za razne internet stranice i portale. Objavio je knjigu Zemlja koja plače.

Aydin Dere dolazi u Zagreb kako bi hrvatskoj javnosti predstavio i približio kurdsku problematiku. Pojasnit će što je Kurdistan, tko su Kurdi, govorit će o njihovoj situaciji u Turskoj, Iranu, Iraku i Siriji. Također će govoriti o ulozi žena u borbi protiv ISIL-a, a nakon izlaganja gostu će se moći postaviti pitanja.

Aydin će govoriti na francuskom jeziku, a izlaganje će na hrvatski jezik konsekutivno prevoditi gđa. Nathalie Rougemont.

Zadnja izmjena: 26-06-2017 @ 14:15