Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Montažstroj: Ljubav & Ekonomija

Umjetnički kolektiv montazstroj vas poziva na humanitarni događaj LJUBAV & EKONOMIJA koji će se održati 11. lipnja 2017. godine u Kinu Tuškanac u Zagrebu, s početkom u 20 sati.

LJUBAV & EKONOMIJA je dio većeg Montažstrojevog projekta koji se bavi zaštitom reproduktivnih i radnih prava žena. Događaj objedinjuje dokumentarni performans (docu-formance) i javnu raspravu o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

U raspravi će govoriti Jadranka Brnčić, biblijska hermeneutičarka. Pisala je o neuralgičnim točkama Katoličke crkve te se zalaže za otvoren govor o licemjerju, mizoginiji, podilaženju neoliberalnoj politici, političkom katolicizmu. U raspravama o pobačaju razlikuje odabir protiv pobačaja u privatnom prostoru vjere od zakonskog nametanja zabrane svima. Druga gošća je Marina Katinić, doktorantica filozofije s težištem proučavanja na bioetici i filozofiji odgoja, nagrađivana pjesnikinja. Ističe da je pobačaj prije svega etički problem i zagovara model koji štiti i nerođeni život i život majke, namjesto postavljanja jednoga i drugoga u suprotstavljenu poziciju.

Prihod od ulaznica bit će uplaćen Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj. Time Montažstroj skreće pozornost na socio-ekonomsku uvjetovanost pobačaja, odnosno nužnost podrške djeci i roditeljima u teškim ekonomskim uvjetima.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna su u pretprodaji od petka, 2. lipnja 2017. godine, u Književnom klubu Booksa (Martićeva 14d) i u Café baru kôta (Medulićeva 20).

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 07-06-2017 @ 15:22