Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

"Nevidljive sile" o bivšoj gradonačelnici Rijeke Nedi Andrić

Nakon arhitekture, druga tribina u sklopu građanske akcije Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad Zaklade Sveučilišta u Rijeci posvećena je javnom djelovanju i bivšoj gradonačelnici Rijeke Nedi Andrić.

Tribina će biti održana 24. svibnja 2017. u Antikvarijatu Ex Libris (Riva Boduli 3B, Rijeka) s početkom u 19 sati.

 

Neda Andrić bila je gradonačelnica između 1969. i 1974. Tijekom njenog mandata Rijeka počinje vršiti velika ulaganja u promet, turizam i industriju. Među izgrađenim objektima toga razdoblja su Zračna luka Rijeka, lučki kontejnerski terminal, tvornica brodskih motora u 3. Maju, prva dionica autoceste u Jugoslaviji, prvi moderni trgovački centar Robna kuća Korzo, ali i kontroverzna Koksara. Andrić je sudjelovala i u osnivanju Ekonomskog, Pravnog i Hotelijerskog fakulteta te bila prva dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Sudjelovat će novinar i publicist Neven Šantić s izlaganjem “Neda Andrić – političarka koja je obilježila suvremenu Rijeku”, a u kasnijoj raspravi pridružit će mu se Mirela Holy, političarka i voditeljica diplomskog studija na Veleučilištu VERN, Kristina Posilović, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ-a, te Katarina Mikulić ispred udruge Pariter. Moderaciju će voditi Elvira Marinković Škomrlj, glasnogovornica Sveučilišta u Rijeci.

Više zanimljivih informacija o utjecajnim Riječankama možete pronaći na društvenoj mreži Zaklade Sveučilišta gdje je u tijeku kampanja Jeste li znali, a cjelokupni program tribina 'Nevidljive sile' dostupan je ovdje.

Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Zadnja izmjena: 19-05-2017 @ 12:34