Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Tropic of Cancer u Močvari

U utorak, 23. svibnja s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Močvari održat će se koncert 'Tropic of Cancer' u organizaciji Žive muzike. Na koncertu će, osim Tropic of Cancer, nastupiti i eksperimentalni zadarski projekt Late Dinner te rezidencijalni DJ entitet Žive Muzike, Tajga&Tundra.

Tropic of Cancer je solo projekt Camelle Lobo koja je kultni status izgradila atmosferičnim i melankoličnim izdanjima otkrivajući beznađe i tragiku modernog doba. Dio projekta u ranijoj fazi bio je i Juan Mendez, poznatiji kao minimal techno izvođač Silent Servant (Official). Zvuk Tropic of Cancer stilski bi se mogao opisati kao darkwave, shoegaze ili pak drone pop, ali u ovom slučaju lišen nostalgije i pretjeranog romantiziranja zbog čega za sobom ostavlja nemir i još veću apatiju. Magloviti i letargični vokali skriveni između repetitivnih ritmova i slojeva buke rezultiraju očaravajućim ugođajem karakterističnim za bend. Enigmatičnom prisutnošću na pozornici, minimalnim sredstvima i prividnom nezainteresiranošću Lobo u live nastupu postiže suzdržanu emocionalnu slojevitost zadržavajući pritom napetost kod publike.

Iako već neko vrijeme plijeni pažnju na glazbenoj sceni, broji samo jedan LP ‘Restless Idylls’ objavljen 2013. za kultnu, sad već njezinu kućnu etiketu Blackest Ever Black na kojoj izdaje i EP ‘The Sorrow of Two Blooms’ te fenomenalni posljednji EP ‘Stop Suffering’. Ostala izdanja mogu se naći na etiketama kao što su Mannequin (Label + Mailorder), Downwards Records i Sleeperhold Publications. Jednom mjesečno Tropic of Cancer možete slušati i na sjajnom NTS Radio, u emisiji ‘Cry Later’. Na drugom dijelu europske turneje, koju započinje baš u Zagrebu, Camella Lobo nastupit će s Taylor Burch iz benda DVA DAMAS.

Late Dinner je eksperimentalni projekt Matije Nonkovića u kojem dominira suptilno križanje ambienta i noisea. Za razliku od njegovog drugog (industiral/techno) projekta Totem Ves, koji obiluje agresijom, u Late Dinner Matija spretno pretvara agresiju u melankoliju i romantiku.

Tajga&Tundra je rezidencijalni DJ entitet Žive Muzike, uglavnom rigidno prilagodljiv naravi događaja. Kao i prilikom nastupa Ninos du Brasil, Gazelle Twin, Tima Heckera ili Elysie Crampton, popratit će Tropic of Cancer prikladnom crticom iz zbornika eksperimentalne elektronike.

Karte u pretprodaji možete kupiti u Rockmarku ili Dirty Old Empireu po cijeni od 65 kuna. 

Više informacija o koncertu možete potražiti na Facebook stranici eventa.
Zadnja izmjena: 17-05-2017 @ 15:25