Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Forum teatar Trans Aida: Što možemo drugačije?

U nedjelju, 21. svibnja, u 18 sati u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb) održat će se zagrebačka premijera Forum teatar predstave 'Što možemo drugačije' u organizaciji Trans Aida.

Obiteljski ručkovi. Transfobni obiteljski prijatelji. Misgendranje. Partnerski odnosi. Tračanje. Javni prostori. Prijateljice, obitelj, slučajni prolaznici. Opresori, neutralni, potlačeni. Svakodnevnica trans i rodno varijantnih osoba.

Sve su ovo sastojci Forum teatar predstave 'Što možemo drugačije?' Trans Aida. Predstava je prvu izvedbu doživjela u Podgorici (Crna Gora) na regionalnom okupljanju trans, inter i rodno varijantnih osoba (Transpozijumu IV), a u nedjelju će svoju prvu izvedbu doživjeti i u Zagrebu!

Predstavu je pripremila LGBTIQ zajednica, a u njoj se problematiziraju različite diskriminatorne situacije iz života samih glumaca_ica.

Forum teatar predstava nije format predstave u kojemu imamo glumce_ice koji_e nastupaju za publiku. U forum teatru publika igra jako važnu ulogu. Ona može u bilo kojem trenutku zaustaviti predstavu i predložiti bilo koje rješenje, dokle god je spremna da ga provede na sceni, radeći, glumeći, režirajući – ne iz udobnosti svojih stolica. Kroz ovaj proces publika također ima priliku shvatiti i iskusiti izazove ostvarivanja napretka koje je predložila. Publika se tada ohrabruje ne samo da zamišlja promjenu, već i da je provodi u djelo!

Više o samom forum teatru možete sazanti ovdje.

Forum teatar dio je Mjeseca ponosa 2017., programa koji prethodi Povorci ponosa LGBTIQ osoba i njihovih obitelji u organizaciji Zagreb Pridea.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 16-05-2017 @ 14:20