Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Sloboda savjesti i odgovornost - Pitanje kontracepcije i pobačaja

U četvrtak, 18. svibnja, u 19:00 u prostorima udruge RODA (Jurja Žerjavića 10, Zagreb) održat će se razgovor o slobodi savjesti i odgovornosti, kontracepciji i pobačaju. U razgovoru sudjeluju pedijatrica Gorjana Gjurić, teologinja Katica Kukura i aktivistkinja Paula Zore uz moderiranje Jadranke Brnčić.

Cilj predavanja nije ulaziti u svjetonazorske rasprave. Organizatori/ce se ne žele baviti pitanjem kada počinje život. Oko pitanja početka ljudskog života znanstvena zajednica još nije postigla konsenzus, a osim toga, organizatori_ce smatraju kako to za ovu temu i nije od velike važnosti.

"Otvoreno stojimo iza stava da pobačaj mora biti legalan i dostupan na zahtjev. Ne stoga što smatramo da je pobačaj dobra ili loša stvar ili što bi bili protiv života, nego baš zato što smo za život.

Oduzimanjem prava na izbor osporava se moralna sposobnost žene i dovodi u pitanje njenu mogućnost odlučivanja o vlastitom životu. Iako je pitanje pobačaja postalo društveno- političko pitanje, trebali bi imati na umu da se radi o situaciji koja je vrlo intimno iskustvo žene, intimna odluka i trebalo bi biti osobna stvar, a ne predmet moraliziranja koje rezultira mistifikacijom pobačaja i stigmatizacijom žena." stoji u najavi razgovora. 

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 15-05-2017 @ 15:48