Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Okrugli stol LGBTIQ osoba s invaliditetom

LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta AUT 15. svibnja u 18 sati organizira moderirani okrugli stol na temu LGBTIQ+ osoba s invaliditetom u Multimedijalnom institutu MAMA na adresi Preradovićeva 18 u Zagrebu.

Okruglim stolom želi se istražiti intersekcija identiteta LGBTIQ+ osoba s njihovim invaliditetom, doći do zajedničkih punktova u identitetima, diskutirati o marginalizaciji oba spektra identiteta i pronaći zajednički jezik u pružanju otpora opresivnim patrijarhalnim obrascima. Prije svega se okruglim stolom želi podići svijest i potaknuti raspravu o manjku pristupačnosti i inkluzivnosti LGBTIQ+ prostora osobama s invaliditetom kao i položaju LGBTIQ+ osoba u zajednici osoba s invaliditetom. Od tema na okruglom stolu, sudionice/i i moderatorice dotaknut će se i tema poput tzv. charity mentality problema, preispitivanje terminologije „normalan“ i „posebne potrebe“, suzbijanja predrasuda o osobama s invaliditetom i razlikom između pojmova integracija i inkluzija.

Ovim okruglim stolom želi se u javni diskurs staviti teme LGBTIQ+ osoba i osoba s invaliditetom i propitivati dosadašnje aktivističke prakse u inkluziji LGBTIQ+ osoba s invaliditetom kako bismo zajedničkim promišljanjima došle/i do novih aktivističkih momenata u širenju cijele LGBTIQ+ zajednice.

Sudionice/i koje/i su zajednički sudjelovale/i u formiranju ovog okruglog stola su osobe isključivo iz LGBTIQ+ zajednice i zajednice osoba s invaliditetom što im omogućava direktno uključivanje u raspravu obzirom na njihovo življeno iskustvo. Na okruglom stolu moderiraju aktivistkinje za prava LGBTIQ+ osoba i osoba s invaliditetom Anamarija Artić i Svea Kučinić, a sudionice/i su aktivistkinje/i sa svih spektara invaliditeta i LGBTIQ+ identiteta – Ana Džinić, Vesna Mačković, Daniel Musa, Dijana Ponoš i Marita Šupe.

Za sve ostale informacije moguće je pratiti službenu Facebook stranicu događaja.
Zadnja izmjena: 10-05-2017 @ 11:16