Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Izložba Jelene Sokić u Zagrebu

Izložba slikarice Jelene Sokić "Nepoznate konstrukcije nepotpunih predmeta" otvara se u zagrebačkom Živom Ateljeu DK u srijedu, 10. svibnja u 19h.

Gost otvorenja izložbe je Soma Arsen (pseudonim Tomislava Vrečara) koji uz izložbu priprema dvadeset minutni literarni recital "Sloboda, tko te zna?", u kojem se prepleću eksperimentalna glazba i recitacija.

 

"Suprotno svakom mišljenju, sve se rastrgalo na male komadiće. Vozili smo aute. Stavila sam narukvice. To ništa nije važno. Tramvaj klizi, ovaj put imam kartu. Gledaj, pogledom traži: Male otoke prisustva. Ulazna vrata u usporedni i jednostavno drugačiji svijet. „10 stvari koje treba znati, ovih 15 stvari će vam promijeniti život...„ A nema katarze. Nema nade u iskupljenje, jedno veliko, za svagda. Zato - milijun i milijarda malih eksplozija obećavaju protok vremena. Jutra u žurbi mlijeko na nebu, brzina rijeke. Mala žarišta uništenja. Neljudska nježnost na horizontu, anđeli plaču od miline. I dalje, suprotno svakom mišljenju, trebalo bi padati u zečje rupe. Mehanika. Bez strogosti, otvorenih očiju. Na obzoru je nepoznati planet. Zatvoren si u svojoj sobi, koja te zavela. Radost što puca kao zora! Enigmatičnost lica je suvišna. Poveznice kontakta. Zapetljanost puteva. Sve pripada svima, napokon." - iz najavnog teksta izložbe.

Jelena Sokić (1980.) diplomirala je na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, sudjelovala u Erasmus razmijeni studenata u Italiji. Autorica je nekoliko samostalnih izložbi, sudjelovala je na brojnim kolektivnim izložbama, performansima. Kao glavne medije izražavanja koristi slikarstvo, također i video. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 13. svibnja, a više detalja pronađite na društvenim mrežama.

Naslovni rad: "Blue rider is on holidays"; autor reprodukcije Siniša Štambuk

Zadnja izmjena: 08-05-2017 @ 13:37