Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Cruising sa Srđanom Sandićem: Barbara Matejčić

U srijedu, 11. siječnja od 19 do 21h u MaMi (Preradovićeva 18, Zagreb) održava se Cruising sa Srđanom Sandićem na kojemu ćemo imati priliku s Barbarom Matejčić razgovarati o hvaljenoj knjizi 'Kako ste?', stanju u medijima, dakle, stanju u društvu, procesima i temama koje je okupiraju u zadnje vrijeme.

Svi posjetitelji i posjetiteljice imat će priliku nabaviti već drugo izdanje knjige 'Kako ste?' po nešto povoljnijoj cijeni.

Barbara Matejčić slobodna je novinarka, urednica i istraživačica fokusirana na društvene teme i ljudska prava. Piše redovito za tiskane i internetske medije u Hrvatskoj i inozemstvu, surađuje s međunarodnim istraživačkim, medijskim i ljudsko-pravaškim organizacijama. Nagrađena je za najbolje pisano novinarstvo u 2013. godini nagradom 'Marija Jurić Zagorka' (Hrvatsko novinarsko društvo, 2014.), dobitnica je Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava 'Krunoslav Sukić' (Centar za mir, 2013.) te priznanja za najbolje praćenje LGBT tematike u Hrvatskoj u razdoblju od 2000. do 2010. (Zagreb Pride, 2011.). Dobitnica je nekoliko europskih stipendija za novinarski rad. Diplomirala je Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Narativno-novinarska knjiga 'Kako ste?' objavljena joj je 2015. (Zaklada Heinrich Böll, drugo izdanje 2016.) Rođena je u Splitu (1975.), živi u Zagrebu.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa.
Zadnja izmjena: 04-01-2017 @ 13:36