Apel za Alep

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke Hrvatske da se u četvrtak, 22. prosinca od 18 do 19 sati pridruže akciji 'Apel za Alep' te na Ulici grada Vukovara, kao simbola stradanja, zapale lampaš za sve stradale u oružanim sukobima u Alepu i Siriji.

Tim činom aktivisti i aktivistkinje traže prekid vatre, s ciljem izvlačenja civila iz Alepa te zbrinjavanje barem jednog dijela preživjelih obitelji u Republici Hrvatskoj. Već nekoliko dana nismo reagirali kao društvo i država, a zbog toga mnogi od njih više nisu živi.

To je ujedno i pritisak na Vladu Republike Hrvatske kako bi spasila ono malo humanosti što nam je ostalo nakon što smo kolektivnom odlukom na razini Europske unije uzrokovali nemogućnost bijega ljudi iz Sirije, pa tako i Alepa te izravno stvorili situaciju u kojoj su tisuće djece ostale u okruženom gradu bez pristupa hrani i lijekovima, izloženi svakodnevnom bombardiranju i razaranju.

Donesite i zapalite svoj lampaš od 18 do 19 sati na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, kao apel za Alep, njegove civile i djecu.

Mole se građani i građake da na ovo mirno okupljanje ne donose politička, stranačka i druga obilježja kao što su zastave ili bilo koji drugi simboli.
Zadnja izmjena: 21-12-2016 @ 12:58