Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Ženski antifašistički Zagreb - promocija Zidnih novina

Promocija nove edicije Zidnih novina Bacača sjenki „Ženski antifašistički Zagreb“ održat će se 8. prosinca 2016. u 18 sati u prostorijama Centra za ženske studije.

Ova edicija osmišljena je iz sakupljenih materijala istoimenog istraživačkog projekta Barbare Blasin i Ane Lovreković, koje će u okviru promocije kroz malu virtualnu šetnju (predavanje) prikazati neke od lokacija značajnih za organiziranje i sudjelovanje žena Zagreba u antifašističkom otporu.

Promocijom će se obilježiti 6. prosinac, dan osnivanja Antifašističke fronte žena, a ova edicija Zidnih novina prezentacijom nekih zaboravljenih, nepoznatih ili prešućenih biografija, lokacija i ženskih organizacija iznova upisuje žensku antifašističku borbu u locus grada.

Edicija Ženski antifašistički Zagreb može se vidjeti od 8. prosinca 2016. do 10. siječnja 2017. na lokacijama: Republike Austrije 1, križanje Primorske i Deželićeve, Tratinska 14, Zvonimirova 2, Vlaška 53 i Cerska 1.

Ženski antifašistički Zagreb je istraživački projekt koji se bavi razdobljem II. svjetskog rata (1939 -1945) iz antifašističkog i feminističkog diskursa, prateći predratnu povijest ženskih pokreta, sindikalnog, omladinskog i studentskog organiziranja, te naposljetku organiziranje i masovno sudjelovanje žena Zagreba u antifašističkom otporu.

Borba za politička i radna prava, te jednaku dostupnost obrazovanja na svim razinama, u kontekstu ubrzanog rasta ekonomske i političke represije u zemlji, kao i bujanja fašizma u Europi, stvorilo je generaciju žena koje su svojim masovnim učešćem u antifašističkom otporu i velikim žrtvama konačno omogućile potpunu jednakopravnost žena, što je ključno i neizbrisivo oblikovala društvo i generacije nakon njih, sve do danas.

Zadnja izmjena: 05-12-2016 @ 12:07