Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Kozmološki svjetovi Nine Iris Bešlić

Samostalna izložba akademske umjetnice Nine Iris Bešlić pod nazivom "Cross-dissolve kozmološki svjetovi" otvara se u četvrtak 1. prosinca u 19h u karlovačkoj Galeriji ZILIK (Radićeva 13).

Nina Iris Bešlić slikarica je poznata po radu unutar kojeg objedinjuje različite tehnike i izričaje. Istraživački karakter doveo ju je do stvaranja ciklusa Cross Dissolve unutar kojeg spojem fotokolaža, akrilnog stakla i rasvjete stvara vlastite mikrosvjetove.

 

Elementima složenim u mrežu presjeka autorica ostvaruje različite perspektivne planove. Prozirnost primijenjenog materijala omogućuje slojevitost, fluidnost i lakoću, te pritom stvara privid jedinstvene atmosfere pojedinog mikrosvijeta. Upravo je rad Cross Dissolve II, u kojem se vizure gradova i ljudi razlamaju i pretapaju jedni u drugima, poslužio kao polazišna točka izložbe.

Rad Nine Iris Bešlić reflektira se u pjesništvu Gorana Gatalice, dok se njegovo pjesništvo odražava u vizualnom radu Nine Iris Bešlić. Stoga će na otvorenju Gatalica čitati poeziju iz svoje nove zbirke pjesama “Kozmolom”. Interdisciplinarnim pristupom ostvarena je sinergija dvaju različitih izričaja koji nisu jedan u službi drugog već se jednakovrijedno nadopunjuju i na taj način čine komplementarnu cjelinu našeg svijeta.

Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca. Više o radu Nine Iris Bešlić doznajte u Voxovoj bazi umjetnica.
Zadnja izmjena: 24-11-2016 @ 11:26