Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Otvorenje izložbe 'Matriksijalne priče' Ines Matijević Cakić

Nakon nedavno realizirane izložbe u Osijeku, izložba Matriksijalne priče umjetnice Ines Matijević Cakić stiže i pred zagrebačku publiku.

Otvorenje izložbe održat će se 4. studenoga 2014. u 19:30 sati u Galeriji PM (Trg žrtava fašizma 16), a moći će se pogledati do 19. studenoga 2014. godine.

“Matriksijalne priče studija su vlastitog drugog stanja kroz devet tonskih crteža koji ocrtavaju preokupacije umjetnice, istraživanje ženskog pisma/jezika u umjetnosti i njegovu poziciju. S druge strane, kontekst u kojem radovi nastaju prebacuje težište iz teorijsko-istraživačkog u osobno, u prvo lice.
 
Postlakanovska teorijska literatura, francuskog feminstičkog kruga oko Julije Kristeve, Luce Irigaray koja upisuje žensko tijelo u postojeći društveni sustav umjetnosti, utjecala je u velikoj mjeri na oslobođenje ženskog govora i rađanje novog diskursa. Kroz Matriksijalne priče, otvaranjem umjetnice prema vlastitim stanjima tijela i samoanalizi, žensko tijelo i stanja postaju govoreći subjekt. Subjekt koji prepoznaje jezik može i govoriti, a mora govoriti jer tako jedino može opstati.”
Iz teksta Davorke Perić (Vučić Šneperger)

Ines Matijević Cakić rođena je 17. siječnja 1982. godine. Osnovnu školu završila je u Osijeku. Godine 2000. završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Iste je godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Grafika.
Od 2006. godine zaposlena je u zvanju asistenta na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, te od 2011. radi na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku
 
Trenutačno pohađa poslijediplomski doktorski studij Slikarstva pod mentorstvom Lene Šimić, Lecturer In Drama, Liverpool Hope University, i red. prof. Ante Rašića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na devet samostalnih i više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.