×

Napomena

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/baza/radnopravnost

Održana konferencija "Radnopravnost svima!"

Preporučeno Održana konferencija "Radnopravnost svima!"

U petak, 21. travnja, u zagrebačkom hotelu International održana je konferencija “Radnopravnost 2017. – Radno okruženje ponosno na raznolikost” kao dio aktivnosti projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” kojeg financira Europska unija a sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Program konferencije započeo je uz okrugli stol na kojem su Carolyn Simpson – regionalna povjerenica za ravnopravnost i žene, David Condliffe - koordinator za zajednicu i Phil Jones – potpredsjednik nacionalnog LGBT odbora Unite the Uniona,  govorili o najboljim praksama koje njihov matični i najveći sindikat u Velikoj Britaniji koji broji 1.42 milijuna članova/ica, provodi s ciljem promicanja uključivosti i suzbijanja diskriminacije zaposlenih – s posebnim naglaskom na LGBTI osobe. Predstavnici/e Unite the Uniona su tako govorili o javnim kampanjama koje provode s ciljem suzbijanja diskriminacije ranjivih skupina u području rada i radnih uvjeta te edukacijama koje Unite provodi u zajednici s posebnim naglaskom na vještine koje se odnose na javno zagovaranje i vođenje kampanja. Također, predstavnici/e Unite-a su se posebno osvrnuli na ulogu sindikata u suzbijanju diskriminacije ranjivih skupina te su predstavili načine na koje Unite promiče i štiti prava LGBTI zaposlenika/ca kao što su zastupljenost LGBTI predstavnika/ca u tijelima odlučivanja sindikata, edukacije i treninzi svih povjerenika sindikata o LGBTI pravima, pravna pomoć i savjetovanje te kroz pregovaranje s poslodavcima o politikama jednakosti i uvjetima zapošljavanja.

U drugom dijelu okruglog stola uz članove/ice udruge BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju Jelenu Miloš i Bojana Nonkovića, predstavnika Regionalnog industrijskog sindikata Sinišu Miličića, Iskru Mandarić iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture te pomoćnika ministra rada i mirovinskog sustava Luku Rajčića predstavljene su smjernice za kolektivno pregovaranje. Smjernice su nastale u sklopu radne grupe sačinjene od predstavnika/ca sindikata i organizacija civilnog društva koja je kroz 2016. raspravljala o mogućnostima i načinima da se kolektivnim ugovorom unaprijede prava i interesi LGBTI radnika/ca. Smjernice i predloženi kolektivni ugovor pokušaj je da se, s obzirom na praksu kolektivnog pregovaranja u Hrvatskoj, predstave realistični prijedlozi odredbi koji će biti od koristi kako populaciji LGBTI radnika/-ca tako i drugim ranjivim skupinama na radnom mjestu. Smjernice su dostupne na ovom linku. Nakon predstavljanja smjernica pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčić posebno se osvrnuo na mogućnosti koje su dostupne u okviru programa EU financiranja u svrhu jačanja kapaciteta dionika u području zapošljavanja i socijalne uključenosti ranjivih skupina.

Posebna priznanja za doprinos LGBTI ravnopravnosti na radnom mjestu dobilo 39 poslodavaca

Program konferencije nastavljen je uz ceremoniju dodjele priznanja poslodavcima koji su javno sudjelovali u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu. Od ukupno 94 poslodavca iz privatnog, javnog i civilnog sektora koji su sudjelovali,  a ukupno zapošljavaju preko 12 000 osoba u Hrvatskoj, njih 39 je to učinilo javno. Neki od nagrađenih uključuju Intellecta školu stranih jezika, Metro Cash and Carry, Zagrebačku banku i mnoge druge, uključujući i dobitnike posebnog priznanja za doprinos LGBTI ravnopravnosti na radnom mjestu – IBM Hrvatska i IKEA Hrvatska čiji su se predstavnici i predstavnice obratili prisutnim poslodavcima. Zabavni program je u večernjim satima nastavljen u klubu Pločnik uz bend “Ti, ja i moja mama”.

{gallery}radnopravnost{/gallery}

Ljudi najbolje rade kada mogu biti ono što jesu te radna atmosfera u kojoj ne moraju sakrivati jedan dio svog identiteta omogućava oslobađanje njihovih mentalnih i emocionalnih kapaciteta za rad – zaključak je prve konferencije kojom su u Hrvatskoj nagrađeni poslodavci spremni na kreiranje inkluzivnog radnog okruženja za LGBTI osobe. Istraživanja su pokazala da postoji ekonomska dobrobit za organizaciju kada se ulaže u zaštitu prava LGBTI zaposlenika te da organizacije imaju socijalne i ekonomske interese u razvijanju politika i praksi kojima se promiče inkluzivnost te štite i podržavaju prava pripadnika i pripadnica manjina.

Spolna orijentacija, rodni identitet i izražavanje su posljednja prihvaćena i preostala predrasuda u društvu te uzevši u obzir heteronormativnost poslovnog svijeta LGBTI osobe susreću se s različitim oblicima nevidljivosti na radnom mjestu; a ta nevidljivost proizlazi iz toga što LGBTI osobe se vrlo rijetko otvaraju na radnom mjestu vezano za spolnu orijentaciju, rodni identitet i izražavanje.

Projekt “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” pionirski je rad na tome da se kroz suradnju organizacija civilnog društva, sindikata, institucija i poslodavaca, dakle svih poslovnih sektora u Hrvatskoj, a u svrhu izgradnje nužne međusektorske suradnje koja pridonosi zaštiti prava i suzbijanju diskriminacije LGBTI osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju uključe različiti akteri u rješavanje ove problematike. U tom kontekstu, odaziv organizacija civilnog društva, državnih institucija te najvažnije poslodavaca izvrstan je rezultat iznad očekivanja kojim se Hrvatska pridružuje progresivnim zemljama koje vrednuju sve svoje radnike i radnice neovisno o njihovim sekundarnim identitetskim odrednicama.

Radnopravnost svima!

 

Za više informacija o projektu pratite: Ravnopravnost.lgbt

Za više informacija o Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu posjetite: Radnopravnost.hr

Fotografije: Nina Đurđević

Zadnja izmjena: 24-04-2017 @ 17:03