Naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women uspješno je završena 26.3., no i dalje možete
osigurati primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene', a time i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Emisija 'Otpornik', epizoda 12: Shtrikaona koda - Žene u IT industriji

Udruga K-zona u suradnji s partnerima Implementacija snova i Veleučilište Baltazar ove je godine po prvi puta organizirala ‘Shtrikaonu koda’, radionicu back end i front end programiranja za djevojke i žene.

Tijekom 4 vikenda, odnosno 32 sata predavanja polaznice radionice upoznale su se s izradom web aplikacija te naučile napraviti jednostavnu i zabavnu aplikaciju za izradu i slanje e-razglednica, pri čemu su prošle cjelokupni proces izrade aplikacije, od stvaranja baze do uređivanja sučelja.

Rodna nejednakost u STEM (Science, Technology, Engineering, Math) industriji već godinama navodi žene na promjenu karijere, unatoč konstantnim ulaganjima u edukacije i popularizaciju znanosti među ženama. Istraživanje grupe Code.org navodi da će se radna mjesta u računalnoj industriji više nego udvostručiti do 2020. godine, a ako žene nastave napuštati industriju, već ozbiljan nedostatak kvalificiranih radnica postat će još gori.

O radionici, ali i generalnom statusu žena u IT sektoru razgovaralie smo sa zaposlenicima/ama Implementacije snova te polaznicama radionice.

 

Pogledajte:

Zadnja izmjena: 18-01-2017 @ 11:56