1. vijesti
  2. najave
  3. natječaji

Provedeno nacionalno istraživanje sigurnosti djece i mladih na internetu

Provedeno je prvo nacionalno komparativno istraživanje o medijskim navikama djece i praksama i stavovima njihovih roditelja, te iskustvima i sigurnosti djece na internetu. Ovim se istraživanjem Hrvatska uključila u svjetski standard praćenja sigurnosti djece na internetu, temeljem sudjelovanja u EU ...

23-11-2017 hrvatska

next
prev

Premijera predstave 'Kad tad'

Premijera predstave Kad tad redateljice Marine Pejnović, u produkciji umjetničke organizacije RUPER i Teatra &TD održat će se u ponedjeljak, 27. studenog u Teatru &TD (Savska cesta 25, Zagreb) u 20 sati. Reprizne izvedbe na rasporedu su 1.,2. i 4. prosinca.

U autorskom projektu glumicâ Mie Biondić, Nataše Kopeč i Ivane Krizmanić te redateljice Marine Pejnović pratimo banalnu svakodnevicu koja dovodi tri žene različite životne dobi (25, 35, 45) do krize. One se međusobno ne poznaju već se susreću u čekaonici. Različitih su karaktera i imaju različite probleme, ali traganje za odgovorom i malom pauzom u životu ono je što ih povezuje.

Proračun RH za 2018. - manje za obrazovanje, više za obranu

"Jeste li znali da najveća kapitalna ulaganja u 2018. godini Vlada planira u sektoru obrane? Za ta ulaganja, u što je uključen i novac za nabavu vojnih aviona, izdvojit ćemo 793 milijuna kuna, dok ćemo za ulaganja u znanost i obrazovanje izdvojiti upola manje, odnosno 362,9 milijuna kuna", ističe Centar za mirovne studije povodom saborske rasprave o prijedlogu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Feminističke organizacije zgrožene uskraćivanjem prava žrtvi silovanja

Povodom rješenja Ministarstva hrvatskih branitelja kojim je odbijen zahtjev žrtvi silovanja za stjecanjem statusa i ostvarivanjem prava temeljem "Zakona o pravima žrtvama seksualnog nasilja za vrijeme agresije na RH u Domovinskom ratu", Centar za žene žrtve rata – ROSA, Ženska mreža Hrvatske i  Ženski sud  izražavaju solidarnost sa žrtvom ovog teškog zločna te najdublju osudu diskriminatornog postupanja Ministarstva.

Izvaninstitucionalne prakse dokumentiranja povijesti

Konferencija "Nezavisna kultura i civilno društvo: izvaninstitucionalne prakse dokumentiranja povijesti održat će se u srijedu 29. studenog od 10 do 14h u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu u organizaciji Udruge za promicanje kultura Kulturtreger i Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Promocija zbirke pjesama 'In a sentimental mood' Ivane Bodrožić

U nedjelju, 3. prosinca, s početkom u 19 sati u zagrebačkom kazalištu Gavella (Ilica 10) održat će se promocija zbirke pjesama 'In a sentimental mood' autorice Ivane Bodrožić. 

U sklopu predstavljanja organizirano je čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) te popratna jazz svirka (Marko Lucijan Hraščanec).