Milena Benini

Milena Benini školovala se uglavnom u Zagrebu, a diplomirala na Sveučilištu St. George, Oxford.

Završila je i višegodišnje obrazovanje na Centru za ženske studije u Zagrebu. Bavi se teorijom i praksom književnosti, uglavnom žanrovske, kao i prevođenjem i uređivanjem. Dobitnica je više nagrada, uglavnom za beletristiku, te po jedne za prijevod i teorijsko djelo.

Posebno je zanimaju spekulativna fikcija, kao žanr koji zamišlja što je moguće, te ljubić, kao izrazito ženski i prezreni žanr. Ukratko, voli si komplicirati život.

Statement o radu

Nemam neku filozofiju. Bavim se onime što me u tom trenutku zanima. Kao toretičarka koja analizira tuđe radove, ostavljam drugim teoretičarima da analiziraju moje.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

 

Bavim se pisanjem, od beletristike do teorije i natrag, kao i uređivanjem i prevođenjem.

U teoriji, najviše sam se bavila spekulativnom fikcijom, ali i ljubićima i krimićima, dok sam u praksi objavljivala uglavnom u spekulativnom žanru. U prevođenju sam se pak bavila apsolutno svime, od uputa za uporabu do beletristike i stripova, a kao urednica sam se bavila ekonomijom i beletristikom.

Svećenica Mjeseca, roman, Zagrebačka naklada, 2014.

Priestess of the Moon, roman, MuseItUp Publishing, Calgary, 2013.

Djelomična pomrčina, roman, Naklada Zoro, 2012.

Jednorog i djevica, zbirka priča, Mentor, 2005.

Zagorka. Ursula K. Le Guin. Courtney Milan. Roger Zelazny. Agatha Christie. Louise Penny. Michael Moorcock. Terry Pratchett. Loretta Chase.

Eto, hobiji, inspiracija, utjecaji i preporuke, sve odjednom.