Matina Tenžera

Nikad nije završila nikakvu umjetničku školu iako je osam godina elementarnog osnovnoškolskog obrazovanja provela u ozbiljnoj nakani da se posveti Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Očekivano ili ne, roditeljska sprega skreće njezinu kreativnu putanju u sasvim drugom smjeru. Upisuje jezičnu gimnaziju naivno misleći da će jednom u životu postati poliglot.

Nakon završene jezične gimnazije, dvije godine luta bespućima Zagreba da bi 2011. upisala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Unutar jačanja iskustva u novinarskoj branši putem rada u studentskom mjesečniku Global te na studentskoj televiziji – Televiziji Student, šire joj se minuli umjetnički vidici.

Pokreće se Glinomat – brend temeljen na izradi kipova od glinamola, a po narudžbi i na temelju fotografija. Silne sate i minute prikupljene kroz nešto više od 25 godina postojanja upražnjava crtanjem i/ili maketarenjem koje pokušava povezati s novinarenjem. Ne može ustvrditi što ju čeka nakon što uskoro stekne magistarsku diploma, a nameće se već nekoliko godina ideja zvana čežnja o upisu kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti.

Živi bili pa vidjeli.

Statement o radu

Kad je bal, nek’ je maskenbal!

Kontakt

e. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
w. http://tenzeratenzera.blogspot.hr/

Social:

   

Tumblr na neku ludu foru, unutar svih živih društvenih mreža na kojima sam prisutna, NEMAM.

Moje djelovanje sastoji se od ozbiljnog i neozbiljnog. Drugim riječima, spajam u sebi dvije najnezahvalnije profesije – novinarstvo i umjetnost. Novinarstvo je ozbiljniji dio mene za koji ću uskoro imati i formalno obrazovanje dok umjetnost vidim kao svoju nultu točku i strast, a ujedno i neozbiljni moj dio – vječno dijete u meni koje nije ugušeno apsurdom svijeta u kojemu živimo.

Osim toga se bavim kreativnim pisanjem koje mi je značilo jednako mnogo kao i umjetničko izražavanje. Samo zeka peka, to je moje gorivo.

Izložbe:

Glinomat je do sada sudjelovao samo na četiri sajma. Odustao je privremeno od te ideje zbog nedostatka vremena za ‘štancanje’ kipova koji nisu naručeni.

2014.
Bazaar u Kvartu, Muzej suvremene umjetnosti
KvartArt, Kulturni klub O’grada

2013.
Art Clubbing, Prostor do

2012.
Bazaar u Kvartu, Stara Klaonica. prvo pojavljivanje ‘na sceni’

Budući da mi je Samohvala drugo ime, ušutkat ću se dok još nisam prešla granicu dobrog ukusa. :-)