Tanja Kanazir

Tanja Kanazir rođena je Riječanka, živi i radi u Rijeci. Apsolventica je filozofije i informatike na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Freelance fotografkinja, jedna od organizatorica riječkog handmade sajma "artBazaar" te vlasnica brenda Tanjadasimalomanja Jewelry.

Statement o radu

Tanjadasimalomanja Jewelry - Izradom nakita s motivima Rijeke pokušavam ponovno oživjeti vremena kada je taj grad blistao i ostvarivao svoj puni potencijal, te pokazati svima ljepotu nekada slavnog industrijskog grada. U fotografiji cilj je biti iskrena u potpunosti i dopustiti sama sebi da kroz fotografiju prezentiram svoje viđenje svijeta bez filtriranja.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

Baza Tanjadasimalomanja nakita su autoričine fotografije. Najčešći motiv koji se trenutno pojavljuje na nakitu su riječke dizalice koje autorica smatra prepoznatljivim simbolom grada.

Fotografijom se počela baviti 2009. godine, proučavajući analognu fotografiju i skupljajući stare aparate, a zatim i digitalnu fotografiju, nabavivši svoj prvi DSLR. Trenutno najviše djeluje kao dokumentarna fotografkinja, skriveno i spontano bilježeći situacije, ljude oko sebe.

Foto seminar Fotosofia 8, završna izložba pod temom "art": prvo mjesto "Izbor publike".