Tanja Rukavina

Tanja Rukavina rođena je 1978. u Zagrebu. Od 1992. do 1996. školovala se na Školi Primjenjenih umjetnosti i dizajna gdje je stekla zvanje dizajnera keramike.

Izrazito je ponosna što su je u toku školovanja podučavali vrhunski umjetnici i majstori kao prof. Romano Šimaga, prof. Ivančica Znidaršić, prof. Josip Cmrok. Nakon dugog niza godina rada u metalanoj industriji, 2008. godine ponovo se vraća velikoj strasti - keramici i 2010. otvora svoj prvi studio. Od tada svakodnevno usavršava svoje znanje i tehniku.

Statement o radu

Raditi u glini, stvarati, razmišljati o novim radovima, sve to na neki način je dio mene i danas mi je nezamislivo živjeti bez toga. A zašto baš keramika? Prvenstveno zato što mi glina pruža mogućnost da stvaram djela koja će drugi moći koristiti i ne samo kao estetski, dizajnerski predmet nego i kao predmet za svakodnevnu upotrebu.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

w: tanja-rukavina.com

Social

 

Moj rad pretežno su dekorativni i uporabni predmeti. Jednostavne forme obogaćene zanimljivim glazurama, ili čak neglazirani, s naglašenom teksturom čiste gline.

Većina radova je uporabna keramika, namijenjena za posluživanje hrane i pića, te dekorativna keramika kojoj je primjena u estetskom obogaćivanju prostora u kojem živimo i radimo. Tehnika su lončarsko kolo i ručno modeliranje, a korišteni materijali bijela, crna i terakota glina, pečeno i glazirano.

2014.
Artomat Zagreb

2013.
Samostalna izložba, galerija Crocrodeal, Zagreb

2012. 
Skupna izložba MIKS 12, Zagrebački velesajam

2011. 
Samostalna izložba Art Klub, Lajkovac
Članica Kerameikona, Hrvatskog keramičarskog udruženja od 2012.