My Funky Garden

Martina Petriček, aka My Funky Garden, živi i stvara u Zagrebu. Zalutala na studij ekonomije i nakon dvije godine odlučila se za kreativni put.

Osam godina se bavi čuvanjem djece, a ostale trenutke koristi za stvaranje papirnatih čuda.

Statement o radu

Radovi su plod moje ljubavi prema pisanoj riječi, tragu nas na papiru. Stvaram ih u želji da će inspirirati i potaknuti buduće vlasnike na izražavanje sebe. Na neki način se mogu nazavati i pomalo nostalgičnom. Uvijek u želji da sve priče i uspomene ostanu sačuvane.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

 

Uvezom sam se počela baviti prije pet godina. Papir je oduvijek bio moj materijal i inspiracija, tako da se ljubav prema knjigoveštvu dogodila logično.

Volim istraživati nove uveze i uklapati ih u svoje ideje. Za mene je najvažniji proces stvaranja i većinom ne određujem namjenu knjižice. Isto tako uživam u izradi albuma, dnevnika, knjižica po narudžbi. Najviše od svega me inspiriraju predmeti koji nose neku svoju priču, poput tkanina iz bakine mladosti ili knjiga sa Hrelića. A iz njih stvaram predmete koji će nositi mnogo novih priča.

Sudjelovala sam na brojnim prodajno izložbenim sajmovima poput Bazaara, Fistt Art Festa, artOmata te artBazaara u Rijeci.

Iznimno sam ponosna na knjižice nastale u suradnji s ilustratoricom i grafičkom dizajnericom Hanjom Grgičević.

Radovi nastali u ograničenim serijama, čije korice krase Hanjine ilustracije. Prvi put su predstavljene na božićnom artBazaaru u Rijeci i pobudile su veliki interes.

Inspiraciju pronalazim u svemu što me okružuje, glazbi, prirodi, malim svakodnevnim radostima, svom gradu, putovanjima, knjigama, snažnim ženama te najviše u ljudima koje volim.

Uživam u tipkanju pisama na pisaćoj mašini, igranju analognim fotoaparatima, istraživanju novih materijala i tehnika. A posjet novom gradu ne može proći bez istraživanja papirnica.

U bližoj budućnosti planiram intenzivniju suradnju s galerijama i umjetnicima, a želja mi je krenuti u restauratorske vode.