Trenutno je u tijeku naša crowdfunding kampanja Strašne žene / Fierce Women.
Podrži nas! Tako osiguravaš primjerak jedinstvene društvene igre 'Strašne žene'
i opstanak i rast portala VoxFeminae.net!

Hrvatska mreža za ruralni razvoj

 

Hrvatska mreža za ruralni razvoj je mreža udruga koja se od 2006. zalaže za održiv razvoj ruralnih područja Hrvatske. Zajedničkim djelovanjem, umrežavanjem, partnerstvom i prijenosom znanja žele poboljšati uvjete za održivi razvoj i kvalitetan život u ruralnim zajednicama. Mreža danas ima 33 člana, među kojima je 19 lokalnih akcijskih grupa (LAG).

HMRR se zalaže za ravnomjerno razvijenu Hrvatsku, u kojoj stanovnici ruralnih prostora svojim društvenim i gospodarskim djelovanjem aktivno pridonose održivom razvoju svojih zajednica.

Područja aktivnosti HMRR-a su zagovaranje interesa dionika iz ruralnih zajednica u kreiranju i provedbi javnih politika, umrežavanje i informiranje članica i dionika koji rade na ruralnom razvoju, edukacija, razmjena znanja i prijenos iskustava te organizacijski razvoj.

Kontakt:

Adresa: Lj. Posavskog 2/4, Zagreb
Telefon: (+385) (01) 4655 203
E mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.hmrr.hr

Društvene mreže:

 

Hrvatska mreža za ruralni razvoj do sada je provela tri projekta: "Pristup LEADER u Hrvatskoj - priprema ruralnih područja za EU", "Sudjelovanje stanovnika u održivom razvoju regije" i "Održiva budućnost ruralnih područja Hrvatske". Trenutno su korisnici/e Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva; te provode ove projekte:

> Žene i održivi razvoj - nove mogućnosti zapošljavanja: Cilj projekta je osnaživanje uloge i veće uključivanje žena u društveno-ekonomski razvoj lokalnih zajednica u BiH, suočenih s poslijeratnim i post-konfliktnim problemima demokratske tranzicije i ljudskih prava, konkretno potrebom jačanja ravnopravnosti žena.

> Razvojne perspektive ruralnih naselja Grada Zagreba - Gradska četvrt Brezovica: Analitičkim putem pozicionira se i istražuje ruralni prostor te navode i opisuju sve prednosti i nedostatci s ciljem postavljanja razvojnih smjernica. Cilj je projekta odrediti indikatore kako bi se omogućilo praćenje budućih trendova uz dopunjavanje baze podataka.

> Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj: Osnažiti utjecaj civilnog sektora u oblikovanju, praćenju i vrednovanju provedbe održivog razvoja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini kroz umrežavanje, međusektorsko partnerstvo i razvoj sposobnosti.

> Sposobnosti iznad pedesete kao alat ruralnog razvoja: Aktiviranje društvenog kapitala ruralnih zajednica kroz obrazovna partnerstva, istaknuti vrijednost praktičnog iskustva i specifičnih znanja u ruralnom području, ukloniti prepreke za sudjelovanje i osigurati visoku kvalitetu obrazovanja odraslih u ruralnim područjima, neki su od ciljeva ovog projekta.