Seksistički komentari postaju feministička umjetnost

Bilo da se radi o komentarima koji proizlaze iz premise da žena koja izgleda dobro to zasigurno čini za muškarca ili da je žensko neraspoloženje u izravnoj vezi s PMS-om, muškracima svakako ne manjka 'korisnih' savjeta koji su na žalost neuptni dio ženske svakodnevice.

Umjetnici Röri Blue, bilo je dosta da poput mnogih drugih žena samo koluta očima i pokuša nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima kao da se ništa nije dogodilo, odlučila je ove ponižavajuće fraze pretvoriti u umjetnički projekt. U svom projektu 'Handle with Care', seksističke izjave transformira u vizuale koji pounutruju rodne stereotipe istovremeno ih kritizirajući.

Primjerice frazu 'Jesu li opet ti dani u mjesecu?', ušila je na par crvenih gaćica, realizirajući stereotip da žene moraju znati šivati, a riječi 'pripadaš u kuhinju' ispisala je tjesteninom u obliku abecede koja je plivala na juhi koju je pripremila.

Blue nije prva kreativka koja se na ovaj način suprotstavlja seksizmu, a dok god živimo u svijetu gdje mnoge jezike treba oprati od seksizma, podržavamo sve ovakve inicijative. HuffingtonPost...

Zadnja izmjena: 12-08-2016 @ 15:00